dilluns, 24 de setembre del 2012


Wes Anderson. Estats Units, 2012
amb: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Jason Schwartzman i els joves Jared Gilman i Kara Hayward

VO en anglès amb subtítols en castellà. 94 minuts

Moonrise Kingdom ofereix una lectura tragicòmica i surrealista d’un amor pre-adolescent emmarcat en una època, l’estiu de 1965, i en un context, la cultura del boy scout, dinamitats amb el peculiar sentit de l’humor del director.
La família és tan sols el sosteniment del relat: la de l’adolescent fugida i la que formen els boy scouts, del campament dels quals escapa el xicot. Com si fos una revisitació de les pel·lícules sobre parelles adolescents en fuga del gènere negre, els dos atípics persontatges fugen després d’un any de desencís en cadascun dels seus àmbits i amb la certesa de què, junts, trobaran un món millor. Tampoc és que escapin d’un ambient castrador. Pot arribar a ser-ho el del campament boy scout, anomenat campament Ivanhoe malgrat no tingui res d’heroïc ni de medieval, però el tractament que li atorga Anderson ridiculitza la jerarquia i la disciplina inherents a aquest tipus de  vida. Contràriament, la família de la noia és la característica família disfuncional però alhora atractiva en la seva pròpia bogeria. Fugir d’allí és escapar d’una certa llibertat.
D’aquestes dues formes de vida antagònica fugen els joves Sam i Suzy per boscos i muntanyes fins a instal·lar-se en una mena de paradís perdut.

TRÀILER                                                                                                 DIRIGIDO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada